növénytermesztő sátrak összehasonlítása

Mit kell tudnod a beltéri növénysátrakról a sikeres növénytermesztéshez? A cikkből máris megtudod!

 

Ha beltéren szeretnél növényeket termeszteni, akkor a legfontosabb kérdés, hogy hol tudsz kialakítani egy ideális területet ami megfelel a növények igényeinek. A mai modern növénysátrak okos tervezésének köszönhetően, strapabíró szakadásmentes anyagból, masszív nagy teherbírású fém vázzal, 90% feletti fényvisszaverő belső borítással és megfelelő számú szellőző nyílással rendelkeznek, hogy bármilyen elrendezésben tökéletes megoldást kínáljanak a növénytermesztéshez. A Playgrowned széles termék kínálatában megtalálod a piacvezető HomeBox, Secret Jardin, Gorilla és Mammoth Grow Tent növénytermesztő sátrak különböző verzióit.

A termőterület tervezéskor számításba kell venned az alábbi tényezőket is, hogy biztosan minden körülmény megfelelő legyen a növénytermesztéshez.

  • Termőterület mérete
  • Növény maximális mérete
  • Növény hőmérséklet és páratartam igénye
  • Szellőzés és légmozgatás
  • Világítás

A termékek nevére kattintva megnézheted a részletes adatokat a webshopon.

Kis méretű termesztő sátor (0,16-0,64 m2)

A kis termőterülettel rendelkező növénysátor vagy propagátor sátor különböző méretekben és kivitelben választható. Ezek a növénytermesztő sátrak ideális környezetet biztosítanak a mikrozöldek, csírák, palánták termesztéséhez és kis helyen elférnek. A kis méret miatt a sátrak belső 90% feletti fényvisszaverő borítása tovább növeli a hasznosítható fény mennyiséget. Ezekhez a növénysátrakhoz 150-300 Watt teljesítményű CFL kompakt fénycsövet vagy 40-150 Watt LED megvilágítás ajánlott. A megfelelő szellőzés érdekében 100-200 m3/h légcserét biztosító csőventillátor és 1 vagy 2 db 20cm-es csíptethető ventilátor használatát javasoljuk.

Secret Jardin Cristal Room

cristal sátor cr145

A SJ Cristal Room egy kíváló minőségű Ø7 mm-es vázzal és szakadásmentes 210D vászonból készült növénysátor, melynek egyedi kialakítása révén a grow tent alakja integrált reflektorként növeli a CFL vagy LED lámpa fényét.

A Secret Jardin Cristal Room növénysátrak 0,2-1 m2 területű kivitelben kaphatóak.

Secret Jardin Dark Propagator

dp propagátor sátor

A SJ Dark Propagator Ø16 mm-es vázzal és szakadásmentes 190D vászonból készült növénysátor.

A fény maximális hasznosításához 90% feletti reflektív mylar belső borítással rendelkezik. A Dark Propagator 3 szintes kialakítása lehetővé teszi, hogy egyszerre termeszthess csírákat, mikrozöldeket és zöldségeket egy helyen.

Homebox Vista Grow Tent

Vista medium termesztő sátorA Homebox Vista egy prémium minőségű növénytermesztő sátor termékcsalád csírák, mikrozöldek és zöldségek termesztéséhez kifejlesztve. A 90% feletti reflektív PAR+ fehér belső borításnak köszönhetően maximális a grow tent fényhasznosítása. Strapabíró szakadásmentes vászonból készül, megerősített Ø16 mm-es teherbíró vázzal és 3 szintes kialakítással, polcrendszerrel kerül forgalomba. Ez egy valódi zöldség gyár, amit akár komplett szettben is megvásárolhatsz, szellőzéssel és LED lámpákkal felszerelve. A Vista növénysátrak 2,16 m2 termőterülettel és 120 cm-es belmagassággal elérhetőek a webshopon.

Homebox HomeLab Grow Tent

Homelab 100 termesztő sátorA HomeLab grow tent egy praktikus és megfizethető termesztő sátor. Különböző méretekben kapható 40×40 cm-től egészen a 240×120 cm-ig, hogy megfeleljen a különböző igényeknek.

A HomeLab sátrakhoz kalkulált szellőzéssel és növénylámpával szerelt növénytermesztő sátor szetteket megtalálod a webshopon.

 

Közepes méretű termesztő sátor (0,64-2,25 m2)

A közepes méretű növénysátrak 80×80 cm-től 150×150 cm-es alapterülettel és 120-200 cm-es belmagassággal megfelelő teret biztosítanak bármilyen növény termesztéséhez. A megerősített fém váznak köszönhetően nyugodt lehetsz, hogy a lombkorona fölé lógatott HPS,CMH vagy LED lámpa biztosan a helyén marad. A szakadásmentes vászon és a 90% feletti fényvisszaverő burkolat tökéletes teret biztosít a növénytermesztéshez. A megfelelő szellőzés érdekében több helyen is van lehetőség a szellőző csövek bekötésére, a Homebox prémium sátrakba gyárilag integrált bogárháló is került. Ekkora méretű grow tent megvilágításához 400-600 Watt HPS/CMH vagy 200-400W LED lámpa használata ajánlott. A szükséges légcserét 200-400 m3/h között ajánlják a gyártók az adott sátor méretének függvényében.

Secret Jardin Hydro Shoot Grow Tent

HS120 growboxA SJ Hydro Shoot Ø16 mm-es vázzal és szakadásmentes 210D vászonból készül reflektív mylar belső borítással.

Ez egy kiváló és megfizethető növénytermesztő sátor, leginkább hidrokultúrás növénytermesztéshez ajánljuk. Praktikus 0,2-1,2 m2-es területű 120-200 cm-es magasságú verzióban kapható.

Secret Jardin Lodge Grow Tent

lodge termesztő sátorA Secret Jardin Lodge egy okosan kialakított növénytermesztő sátor, amiben két egymástól elkülönített termőterület lett kialakítva, ezért egyszerre van lehetőség a palánták és a zöldségek termesztésére.

Ez az egyedi kivitel lehetővé teszi, hogy egész évben, folyamatos vitamin utánpótlást tudsz biztosítani magadnak és a családnak.

Homebox Ambient R Grow Tent

Homebox Ambient growbox q 100A Homebox Ambient prémium növénytermesztő sátrak minden igényt kielégítő német alapossággal lettek megtervezve és készülnek Németországban. Az elegáns bézs színű szakadásmentes vászon tökéletesen zárt, a fény nem jut ki vagy be. Az egyedi fejlesztésű PAR+ fehér belső borítás bizonyítottan jobb fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik mint az ezüst színű mylar borítás, ráadásul jelentősen elnyeli a lámpa által generált hő nagy részét.

 

Nagy méretű termesztő sátor (2,25 m2++)

Big growing tent

A 2 m2-nél nagyobb növénytermesztő sátrak 2-2,4 méteres belmagassággal tökéletesen megfelelnek egy beltéri kertnek, hiszen elég hely van több nagy méretű növény termesztéséhez. Itt már bármilyen növény termesztésébe belevághatunk, hiszen hatalmas terület áll rendelkezésre. A sátrakban használható professzionális automata öntöző, világítás, szellőző rendszerek széles választékából van lehetőséged összeállítani a saját egyedi igényeidhez szabott rendszeredet akár a Playgrowned segítségével. Az alapos tervezés és folyamatos hibátlan működés érdekében ingyenes konzultációt biztosítunk, hogy biztos lehess benne, hogy a legtöbbet hozod ki a rendszeredből és a növényekből.

Secret Jardin Dark Room Grow Tent

dr termesztő sátrakA SJ Dark Room Ø19 mm-es vázzal és szakadásmentes 210D vászonból készül reflektív mylar belső borítással.

A legnagyobb 600×300 cm-es növénysátor 18 m2-es termőterülettel rendelkezik, melyhez szűrő, lámpa, kábel akasztót is kínálnak a csomag tartalmaként, hogy még egyszerűbb legyen a termesztő eszközök rögzítése.

Homebox Ambient Q Grow Tent

Homebox Ambient growbox q300A Homebox Ambient prémium növénytermesztő sátrak minden igényt kielégítő német alapossággal lettek megtervezve és készülnek Németországban. Az elegáns bézs színű szakadásmentes vászon tökéletesen zárt, a fény nem jut ki vagy be. Az egyedi fejlesztésű PAR+ fehér belső borítás bizonyítottan jobb fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik mint az ezüst színű mylar borítás, ráadásul jelentősen elnyeli a lámpa által generált hő nagy részét. Az Ambient Q200-Q300 széria már igen komoly 4-9 m2 termőterülettel rendelkezik, melyben bármilyen növényt sikeresen fogsz tudni termeszteni.

Gorilla Grow Tent

grow tent, növénysátorA Gorilla Grow Tent növénytermesztő sátrak többször nyerték el Amerikában az év növénysátra címet a legmagasabb, legerősebb és legvastagabb egyedi tulajdonságoknak köszönhetően. A sátor Ø22 mm-es szerkezete, az 1960D szakadásmentes vászon és gyémánt formájú reflektív mylar borítása tökéletes körülményeket biztosít a növénytermesztéshez. A kiegészítőként kapható bővítő készlet segítségével bármikor növélheted a sátrad belmagasságát további 30 vagy 60 cm-el, amit semelyik más gyártó nem kínál a piacon.

Mammoth Elite Grow Tent

A Mammoth Grow Tent sátrak felső kategóriás termékcsaládja az Elite széria. A Ø25 mm-es acél váz és a szakadásmentes 600D mylar belső borításnak köszönhetően ez a sátor az egyik legjobb a piacon. Húsz féle típusban kapható: 1,44-72 m2 termőterülettel, 2,15 és 2,4 méteres belmagassággal, köztük a legnagyobb 72 nm2-es Mammoth Elite HC900L, amit joggal neveznek a „Mother of all Tents” azaz, az összes sátor anyjának.

 

Bízom benne sikerült alaposan bemutatnom a Playgrowned-nál kapható prémium minőségű növénytermesztő sátrakat és a hozzá kapcsolódó kiegészítőket. Ha eldöntötted, hogy mekkora területen és milyen növényeket szeretnél termeszteni, akkor érdemes elolvasnod az alábbi cikkeket a növénytermesztéshez használt rendszerekkel és tanácsokkal kapcsolatban.

#termesztősátor #növénytermesztősátor #beltérinövénytermesztés #growtent #growbox #homebox #secretjardin #gorillagrowtent

További cikkek növénytermesztéssel kapcsolatban:

A szerelési útmutatókat, használati tanácsokat és bemutató videókat megtalálod a Tudástárban a webshopon.

Ha kérdésed merült fel a témában, keress minket bizalommal az elérhetőségeinken.

Szép napot kívánok!